Cassia Leo: Fekete doboz

Magával ragadó történet, tele titkokkal, rejtélyekkel és meglepő fordulatokkal.
Főszereplői megállíthatatlanul sodródnak egymás felé:
Egy 19 éves lány, aki meghalni indul Los Angelesbe, mert úgy érzi, képtelen tovább megbirkózni a betegségével és a múlt tragikus árnyaival. A családja semmit nem sejt a tervéről.
Egy 21 éves fiú, aki sötét titkokat rejteget. A lelkét nyomasztó terhek mégis szelíddé, szeretettel telivé tették. Keserű gondolatait csodálatos dalokban fogalmazza meg.
A Fekete doboz, amely nemcsak egy különleges dal, hanem egy könyv címe is. Ráadásul tényleg létezik egy fekete doboz, de senki nem tudja, mi van benne, és hol van a kulcs, amelyik nyitja.
Bár nem sejtik, ők hárman nem először találkoznak, de most a sorsuk elkerülhetetlenül, véglegesen összefonódik. Újabb és újabb titkokra derül fény, s a múlt rejtélyei lassan átadják a helyüket az elfogadásnak, a megértésnek… és végül talán a szerelemnek.

Kiadó: WOW 
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 304
Fordító: Molnár Kamilla


„... nem minden történetnek van jó vége, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes elolvasni.”

Mikki és Crush.
Nem ez a legelső olvasmányom a WOW kiadótól, de még mindig úgy gondolom, hogy nagyon szívszorító, lélekbe hatoló könyveket hoznak el nekünk. Ez a könyv is nagyon megviseli a mi kis lelki világunkat, hát még a főhőseinkét. Nagyon nehéz volt olvasni erről a témáról/témákról ennyire a felszín alá látva, hiszen a mindennapok rohanásában nekünk, akiknek nincsenek (és ne is legyenek) ilyen problémáik, bele sem tudnak gondolni, hogy ezek az emberek mennyi nehézséget és kínt élnek át nap, mint nap. Szörnyű lehet, hogy ha az élet eldobása jelenti az egyetlen kiutat a bajok karmai közül. Hihetetlen, hogy két fiatal embernek, ennyi szörnyűséget át kellett élnie ahhoz, hogy egymásban megtalálják azt az apró kis szikrát, amely esélyt ad nekik egy új élet, egy jobb élet gondolatához és megvalósításához. Én nagyon hiszem, és bízom abban, hogy az életben is létezik mindenki számára egy olyan személy, aki egy véletlen pillanatban lel rád, úgy, hogy közben nem is tudja, hogy megment téged, és megváltoztatja az életed.


Kaptunk bővebb betekintést a gondolataikba, hogy hogyan dolgozták vagy éppen nem dolgozták fel az életükben történt eseményeket. Külön tetszett, hogy mindkét fél szemszögét megismerhettük lassacskán, és a címhez kapcsolódó tárgy is fontos szerepet kap a könyvben.
A könyv 5 nap eseményét öleli fel, amikor is Mikki a repülőtérre indul, hogy Los Angelesbe utazzon, ahol véget vet az életének. A téli kíméletlen időjárás viszont közbeszól terveinek, törlik a járatokat, és várniuk kell néhány napot, mire el tudnak indulni az utasok. Itt találkozik Crush-al, aki szintén Los Angelesbe tart hogy felvehesse a zenéjét, és megkéri a lányt, tartson vele egy kávézóba, ahol felmelegedhetnek. Crush dúskál a jóban és a pénzben, ezért kivesz kettőjüknek egy hotel szobát az egyik neves hotelben, viszont közös lakrészt kapnak. Crushnak van egy olyan érzése, hogy ismeri valahonnan a lányt, és hogy valami nincs rendben vele. Az életük pedig sorsszerűen egybefonódik…

Viszont nekem valami hiányzott belőle, annak ellenére, hogy vitt magával a történet, és mélyen együtt éreztem velük, és a szereplők sem kerültek be a szívembe. Talán ha jobban ki lett volna fejtve, több oldalban, talán ők is közelebb kerülnek hozzám. 



Csillagos értékelés:


Néhány külföldi borító:

Nekem a 3. a kedvenc :)


"Nem csak az emberek változnak. Amikor mi változunk, a világ is megváltozik"

*

"Fantasztikus érzés, hogy mennyivel másabb – jobb – lehet egy átlagos nap, amikor biztonságban érzed magad, és tudod, hogy szeretnek."

*

"(…) néha az igazság jobban fáj, mint a hazugság."

*

"Nem a végcél a lényeg, hanem az odavezető út."

*

"– Van egyfajta megérzésed, amikor új emberrel találkozol. Abban a pillanatban tudod, hogy megbízhatsz benne, vagy sem."











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése