Elle Kennedy: The Deal - Az üzlet (Off-Campus #1)

A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…
Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.
…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.





Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 440
Fordító: Barthó Eszter

❉❉

Mielőtt elkezded a könyvet, ne olvasd el a fülszöveget! Nem szeretem, hogy előre lelövik a poént, attól függetlenül, hogy ez a könyv tele van klisékkel, tulajdonképpen másból nem is áll, mégis nagyon élvezhetően van megírva, és amikor az ember már benne van a sztoriban, nagyon zavaró tud lenni, hogy előre leírták mi lesz a végkifejlet. 

Ezen felülkerekedvén, ismét egy egyetemi élet közepébe csöppenünk, tökéletes, nagyképű, nőfaló sportoló, csapatkapitány pasi és egy stréber, zeneszakos, ezen belül is énekre összpontosítva, egy hétköznapi lány. Tipikus kezdés, hogy erkölcstan tárgyból a lány, Hannah ötöst kap, míg a srác, Garrett, megbukik, ami nem jó bimbózó sportkarriere számára, ezért megpróbál megkérni valakit, ez esetben ki mást, mint Hannah-t,hogy segítsen neki felkészülni a pótzéhára, aki szerencsére, nem dől be egyből a híres-nevezetes, népszerű szuper pasinak. Ez mind-mind klisé, mégis annyira gördülékenyen, humorosan és érdekfeszítően van megírva, hogy csak azt veszed észre, hogy falod az oldalakat, és nem bírsz elszakadni ettől a világtól. 

Garrett kiskorától kezdve, apja noszogatására és támogatására (amelyet nem szép szemmel néz a srác, egyéb okok miatt, amelyek a történet során kiderülnek) legfontosabb számára a jégkorong. Már óvodás korában megtanult korcsolyázni, és  most végre előtte a nagy lehetőség, hogy bejusson a diploma után az egyik leghíresebb jéghoki csapatba, ráadásul jó pozícióban. Csakugyan ehhez fontos a tanulmányi eredmény is, ezért nagyon oda kell figyelnie a jegyeire, és kétségbe esik, amikor az erkölcstan (ami amúgy egy borzasztó tárgy), kezd kicsúszni a kezei közül.


Hannah egy erős, független lány, annak ellenére, milyen szörnyű dolog történt vele a múltban. Szerencsére sikerül túllépnie rajta, és igyekszik találni magának egy normális pasit, de egy éve már senkivel nem randizott. Már egy ideje figyeli a helyes focijátékost, Justin Kohl-t, aki sajnos nem nagyon akarja észrevenni a lányt. Hannah nyakán van a téli fesztivál, ahol el szeretnének énekelni egy duettet, amin az ösztöndíja forog kockán, ezért más sem hiányzik neki, hogy egy ilyen kolonc, mint ez a Garrett, aki olyan öntelt és nagyképű, hogy még ezt a terhet is magára vegye.
De persze Garrett nem olyan egyszerű eset, akinek azt mondod, hogy nem, és akkor vége. Ő nem adja fel, és mindig eléri amit akar, ezért mindig váratlan helyzetekben és időpontban bukkan fel, és esdekelve kéri Hannaht, hogy korrepetálja, mígnem üzletet kötnek, hogy a lány tanítja, cserébe segít neki, hogy Justin végre észrevegye. 

Hannah ebbe már belemegy, gondolja nincs vesztenivalója, és talán épphogy nyer, pontosabban egy személyt nyerhetne vele. Megkezdődnek a közös órák, egyre több időt töltenek együtt, és még SMS-ezgetnek is, de persze az a piszkos Garrett mindig flörtölget vele, amit ki nem állhat. Amikor végre a kiszemelt srác figyelmet mutat a lány iránt, ő már elbizonytalanodik, mert egyre inkább vonzódik ahhoz a hülye Garretthez, közben pedig a srác is elkezdi átgondolni eddigi nézeteit... 

Elle Kennedy egy olyan fantasztikus történetet alakított ki a klisékből, hogy azt már tanítani kellene. A szereplők nagyon hitelesek, szinte érzed a lélegzetüket a nyakadon, a testük melegét melletted, és látod magad előtt minden egyes mozdulatukat. Imádtam, hogy mindkét főszereplőnk önmagában egy értékes, okos és remek ember, kettőjüket összegyúrva pedig tényleg egy tökéletes párt kaphatunk, egy olyan szerelmet, amire mindannyian vágyakozunk. Ehhez persze hozzátesz Garrett lehengerlő stílusa, mert attól függetlenül, hogy meglehetősen nagy az önbizalma, a szíve is hatalmas. Emellett nagyon törődő, megértő, aggódó, a humorát és a perverzségét pedig egyenesen imádom. Tetszett, hogy itt is voltak tragikus és borzasztó élményei a szereplőknek, ez azonban mégsem határozta meg teljesen a kedvüket és az életüket, nem volt sok felesleges konfliktusuk, ezáltal teljesen élvezhető volt a könyv minden egyes momentuma. 
Az is tetszett, hogy a főszereplőink a szerelem ellenére igyekszenek a saját céljaikat megvalósítani úgy, hogy közben egymást is támogatják, nem szállt a fejükbe a dicsőség, hanem mindketten nagyon jó emberek az életben, igaz barátok, érett fiatal felnőttek. 

Tényleg nem tudok mást, csak dicsérni ezt a könyvet, mert tényleg az első oldaltól annyira magába szippant a sztori, hogy rendesen fizikai fájdalmat érzek a mellkasom tájékán azért, mert már elfogytak a lapok, nem olvashatom tovább Garrett beszólásait, az aranyos szerelmes mondatait, a hülye poénjait, és nem élhetem tovább velük együtt a mindennapjaimat. 

Több ilyen könyv kellene, ahol a sok megszokott szálból egy olyan történetet tudnak gyúrni, amely átlagon felülire emelkedik, és többek szívét azonnal megragadja. Úgy érzem, én már megtaláltam 2017 első kedvenc könyvét. :) 

Nagyon ajánlom mindenkinek a könyvet, főleg annak, aki kicsit is romantikus típus, aki szereti a humort és a kicsit pikánsabb, erotikusabb szavakat és eseményeket. Remélem mindenki annyira fogja szeretni, mint amennyire én is szerettem! :)


Csillagos értékelés:

Plusz egy jó hír a végére!
 A második rész még idén érkezik, és szerencsére az egész sorozat négy kötetes. Sajnos azonban a többi részben nem Garrett és Hannah kap főszerepet, hanem Garrett lakótársai, Logan, Tucker és Dean kapnak egy-egy külön kötetet.


Kedvenc idézetek:

"– Egy kapcsolat sokat adhat az embernek."
*
"Általában nem rajongok az izomagyakért, de ettől az egytől valahogy teljesen elveszítem a fejem."
*
"Soha többet nem akarok visszanézni. Csakis előre."
*
"Néha egyszer csak váratlanul feltűnik valaki melletted, és onnantól nem érted, hogy élhettél eddig nélküle."
*
"Fontos, hogy az ember azt csinálja, ami boldoggá teszi."


6 megjegyzés:

  1. Imádtaaam *---* Oké, egy klisétömb az egész könyv, de egy tökéletes példa arra, hogy egy ilyet is tök jól meg lehet írni.
    De miért sajnoooos? Rettentően várom már a többi srácról szóló történetet *--* Bár nem tudom, melyiket is várom legjobban, az összes srác olyan lüke benne, de imádom őket :D Szimpik voltak.

    All the love xx
    Barby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is odáig meg vissza vagyok :) Igen! Ritka aki ilyen jól megtudja oldani.. klisékből konkrétan várat épített az írónő :)
      Jóó, nem sajnos, mert én is kíváncsi vagyok a többi hülyére, de Garrettből még szívesen kértem volna:)
      Puszi <333

      Törlés
    2. Én Logant várom legjobban :D Volt valami abban, hogy mintha ő is beleszeretett volna Hannahba... kíváncsi vagyok végre az ő gondolataira is, meg szeretném hogy boldog legyen ^^

      Törlés
    3. Na, rá én is nagyon-nagyon kíváncsi vagyok! :) És a következő pont az Ő könyve*.*

      Törlés
  2. Annyira jól megfogalmaztad a lényeget ^^ Én is úgy imádtam, hogy alapból egy elég nagy kupac klisé az egész, de Elle Kennedy nem hagyta annyiban az egészet, hanem tovább építkezett ezekre az elemekre - és imádnivaló lett a sztori. Pláne Garrett :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj hallod... én ilyet még nem láttam. :) Annyira megfogott valami ebben a könyvben, hihetetlenül jól van megírva, biztos olvasok még az írónőtől! :)
      Köszönöm drága <3 :*

      Garrett most már könyves pasik első helyére ugrott.:PP

      Törlés