Marie Lu: Champion - Bajnok (#3 Legenda)

June és Day annyi mindent feláldozott a Köztársaságért, és egymásért, de az ország végre a megújulás küszöbén áll. June visszanyerte a Köztársaság megbecsülését, a kormányzat legfelsőbb köreiben dolgozik mint princepsjelölt, Day pedig a hadseregben emelkedett magas posztra. Arra azonban egyikük sem számított, hogy a körülmények alakulása ismét összehozza őket. Épp mikor már küszöbön áll a békeszerződés aláírása, egy járvány kitörése okoz pánikot a Kolóniákban, és ismét háború fenyegeti a Köztársaságot. A fertőzést egy minden eddiginél halálosabb vírus okozza, az ország sorsa pedig June kezében van. De hogy megmentse milliók életét, arra kell kérje, akit mindennél jobban szeret, hogy áldozza fel mindenét. Szívszorító dráma, akció és feszültség. Marie Lu nagysikerű trilógiájának elképesztő befejezése.


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 372
Fordító: AncsaT

❉❉❉

A könyves világban nagyon sok sorozat van. Vannak trilógiák, hosszabb sorozatok, két részesek. Azonban mindegyikhez kell egy olyan nagyszerű történetvezetés, jó karakterek, izgalomfokozás, ami végig fenntartja az olvasó érdeklődését, hogy hűen kapjon a következő részekhez. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy Marie Lu fantasztikus tehetsége, June és Day története már az első kötetnél megfogott, és nem eresztett egészen a harmadik rész legutolsó betűjéig. Na jó, még azután sem, mert nem a szokványos happy end lett a vége, és ezt még egy kicsit emésztenem kell. Az írónő nyitva hagyta a végét, hogy kicsit az olvasók a saját fantáziájukra hagyatkozva lezárják magukban a történetet. 

Ahogy a fülszövegben olvashatjuk, az utolsó rész jellemzői a következők: szívszorító dráma, akció és feszültség, ez konkrétan végig kíséri az egész könyvet, kiegészítve a háborús jelenetekkel és a romantikus részekkel. Kapunk egy kicsit a politikai részből is, valamint tetszett az Antarktiszi világ leírása, hogy milyen lehet a jövő több mint száz év múlva. 

Itt is szerettem a mellék szereplőket is, mindegyikük hozzátett valami a történethez, amitől egy kicsit jobb és pörgősebb lett, ami miatt pattanásig feszültek az idegek. Azt hiszem azt szokták mondani, hogy akkor jó egy könyv, ha minden szereplője él. Hát itt még a mellékszereplők is élnek, beszélnek és tesznek azért, hogy még jobb legyen ez az alkotás.

Az első részben ugye a Köztársaság volt az ellenség, most viszont fordult a kocka, és az emberek már kiállnak a Köztársaság mellett, harcolnak érte. Eközben egy újabb vírus üti fel a fejét, aminek az ellenszerét csak Day és az öccse segítségével tudnák előállítani, azonban Day hallani sem akar róla. Van elég baja neki is, igyekszik megtalálni a saját magának szükséges gyógyszert, miközben June-al heves érzelmek közepette el kell döntenie, hogy együtt akar-e lenni vele, vagy nem. Nagyon szeretem a köztük lévő szerelmet. Nem erőltetett, minden a maga helyén van, még a civódások és a távollétek is érthetőek. Szeretem, hogy olyan fontosak egymásnak, hogy bármit képesek lennének megtenni a másikért, legyen annak bármi az ára

"Emberek milliárdjai jönnek majd erre a világra, de soha senki nem lesz hozzád fogható."

Az egyik szemem sír, a másik nevet, amiért elolvashattam ezt a nagyszerű sorozatot. Azt hinnéd, a bejegyzések elolvasása után felkészültél a könyvre, semmin nem fogsz meglepődni. Dehogynem! Amikor olvasod, megelevenedik előtted az egész történet, az érzelmek kavalkádja a lelkedben, és a vége... brutális. Egyszerre utálom és imádom az írónőt. Utálom, hogy így fejezte be, hogy ennyire kegyetlen volt, és imádom, amiért megírta a könyveket, amiért megalkotta nekünk a Legenda világát. 

Vannak sorozatok, melyeknek mindegyik része másmilyen, és nem tudod őket egyformán szeretni. Itt nincs ilyen. Itt mindegyiket imádom, magasztalom, szeretgetem. Ugyanolyan, ha nem jobb élményt nyújtanak az első után a folytatások, egyre fokozódik a feszültség, az izgalom. Nem értem hogy lehet egy könyv egyszerre ilyen megdöbbentő, fájdalmas és gyönyörű is. 

Nagyon remélem, hogy olvashatunk majd még az írónőtől, van még néhány remek könyve, amiket külföldi bloggereknél láttam. Megéri kézbe venni Marie Lu munkáit, mert egy nagyon igényes, jól felépített és izgalmas könyvet kapunk tőle, ez teljesen biztos. 

Az előző részekről itt olvashatsz:


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek: 

"Minden nap azt jelenti, hogy újabb huszonnégy órányi lehetőséged van."
*
"Érzések nélkül mi marad az emberből?"
*
"Mondd, hogy maradt még valami jó a világon! Mondd, hogy maradt még remény számunkra!"
*
"Tényleg tönkreteheti egyetlen hiba az egész életünket?"
*
"Talán mégis létezik olyasmi, hogy sors."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése